logo
logo
Praktické tipy

5 tipů, jak se obléknout podle typu postavy

5 tipů, jak se obléknout podle typu postavy

Každé postavě sluší něco jiného. Zvýrazněte své křivky pomocí našich tipů! 

Trojúhelník

Je vaše horní polovina těla útlejší, zatímco boky a stehna jsou širší? Pak se při oblékání zaměřte hlavně na svůj pas a dekolt. Horní část těla vám pomůže podtrhnout halenka s výstřihem do V spolu s masivním náhrdelníkem.

Přesýpací hodiny

Ženy s postavou přesýpacích hodin se pyšní ideálním typem postavy, kterému sluší prostě všechno. Zvýrazněte svůj štíhlý pas pomocí širokého pásku a upnutých šatů. Noste oblečení  v elegantním stylu – sáhněte třeba po krátkém kabátku nebo saku.

Jablko

Pokud máte výraznější horní polovinu těla, nevýrazný pas a naopak štíhlé ruce a nohy, doplňte svůj šatník o pestrobarevné šaty. Ty odvedou pozornost od bříška a postavu opticky vyrovnají. Vaší postavě budou lichotit i volné kalhoty a 3/4 rukávy.

Obdélník

V případě chlapecké postavy je vaším hlavním cílem obléknout se tak, abyste vytvořila alespoň optickou iluzi křivek. Poohlédněte se po výrazném pásku, který zkombinujte se sukní nebo kalhotami do pasu. Slušet vám budou i šortky.

Obrácený trojúhelník

Postavě s výraznějšími rameny, zády a prsy dobře padne volnější halenka s dlouhými rukávy, která schová větší ramena. Vaší předností jsou pěkné nohy a břicho, dejte je proto na odiv například v pouzdrové sukni nebo v úzkých džínách.

Zanechte nám komentář