logo
logo
Zajímavé informace

Barvy na nás mají zásadní vliv. Jak je správně využít?

Barvy na nás mají zásadní vliv. Jak je správně využít?

Barvy jsou všude kolem nás! Vědecké studie prokázaly, že barvy mohou ovlivňovat naše chování. Jak využít jejich energetické působení na náš organismus a náš duševní stav? Zde je několik jednoduchých rad!

Modrá

Relaxační modrá barva uklidňuje oči a napomáhá koncentraci. V oblasti zdraví je modré světlo využíváno v porodnicích pro léčení žloutenek novorozenců.

Červená

Barva krve, ohně, vášně. Je doporučována pro léčení stavů melancholie, smutku, depresí, na které pozitivně působí svými stimulačními prvky. Červená barva také podporuje chuť k jídlu!

Zelená

Uklidňující barva, která dá odpočinout zrakovému vnímání. Utišující zelený odstín zmírňuje vztek a nervozitu. Blahodárně působí na citlivé osoby trpící bolestí hlavy nebo horečkami. Navíc napomáhá detoxikaci organismu.

Oranžová

Představuje synonymum pro optimismus a radost, oranžová barva dále stimuluje dýchání! Bývá doporučována například při respiračních problémech a astmatickém onemocněním. Příznivě ovlivňuje regeneraci nervového systému.

Žlutá

Poporuje koncentraci, pozornost a zapamatování. Žlutá barva představuje zdroj energie a aktivně bojuje proti psychické únavě. Díky svým účinkům na trávení a eliminaci toxinů bývá dále doporučována při zažívacích problémech.

Věříte na barevnou terapii? Máte doma barevnou výmalbu nebo máte raději klasickou bílou?

Napište mi na facebooku!

Zanechte nám komentář