logo
logo
Praktické tipy

Módní tipy pro plnoštíhlou postavu

Módní tipy pro plnoštíhlou postavu

Plnoštíhlé ženy se často schovávají do nepadnoucího oblečení a nevýrazných barev. Přitom se stačí řídit několika snadnými triky, které postavě s výraznějšími křivkami lichotí. 

Zařaďte do šatníku barvy

Snažíte se zahalit do černé barvy a světlým odstínům se naopak spíše vyhýbáte? Barev se přitom vůbec nemusíte vzdávat, stačí si jenom dobře vybrat a vhodně oblečení zkombinovat. Abyste totiž v černé vypadala o něco štíhlejší, měla byste ji nosit v kombinaci právě s nějakým světlejším kouskem. Ten si oblečte ideálně na horní polovinu těla. Například jednobarevná bílá halenka bude skvělou volbou zvláště na léto. Volit ale můžete i další barvy, třeba světle modré šaty s potiskem kytiček nebo halenku s háčkováním v barvě růžového dřeva.

Kalhoty vybírejte podle střihu

Každé postavě sluší něco jiného, a to platí hlavně v případě kalhot. Ženy silnější postavy s větším bříškem nebo širšími boky by se měly raději vyvarovat tzv. „zvonáčům“, které se pro plnoštíhlé tvary moc nehodí. Možná záměrně nenosíte úzké kalhoty, to je ale chyba. Baculky by měly dát přednost rovným střihům, nejlépe v tmavé barvě. Dokonce si můžete pořídit i zeštíhlující kalhoty, které se dokonale přizpůsobí vaší postavě. Slušet vám budou rozhodně také rovné džíny nebo kalhoty pro ploché bříško.

Volte dlouhé a tříčtvrteční rukávy

Trápí vás silnější paže nebo široká ramena? Pak vám dobře sednou topy s dlouhými a tříčtvrtečními rukávy. Šikovně odvedou pozornost od partií, na které nechcete upozorňovat, a navíc ruce opticky prodlouží. Kromě klasického jednobarevného trička s 3/4 rukávy vám bude slušet i košilová halenka nebo šaty s volánem v červené barvě. Plnoštíhlé postavě dobře padnou také košilové šaty s límečkem a knoflíky. U tílek a šatů pak dejte přednost širším ramínkům. Zkuste třeba pruhované tílko nebo top s anglickou výšivkou.

Zanechte nám komentář