logo
logo
Praktické tipy

Plavkový průvodce: Vyberte si plavky podle typu postavy

Plavkový průvodce: Vyberte si plavky podle typu postavy

S příchodem léta přichází náročná mise – objevit ty správné plavky, které vám skvěle sednou. Abyste našla ty pravé, stačí se při jejich nákupu řídit pár jednoduchými pravidly. Které to jsou?

Zakryjte bříško díky vysokému pasu

Trápí vás větší bříško? Nemusíte se hned zahalovat do jednodílných plavek, naopak vám budou slušet i plavky typu bikiny. Zaměřte se na především na střih kalhotek. Ty by měly být ideálně s vysokým pasem, který působí stylově a zároveň nenápadně schová problémové partie. Dejte šanci i zeštíhlujícím plavkám a uvidíte, jak budete překvapená výsledkem!

Odpoutejte pozornost od širších boků

Máte na pohled užší ramena a širší boky? Pak je vaším cílem jednoznačně odpoutání pozornosti od spodní části postavy. To se vám podaří díky výraznému vršku plavek, který může být i vrstvený. Spodek by měl být oproti tomu spíše jednobarevný, aby nepřitahoval příliš pozornosti. Skvělou volbou jsou třeba plavky Cali s midi střihem, plavky s balkonetovou podprsenkou a barevným potiskem nebo můžete zkusit i zajímavý střih tankin.

Větším prsům zajistěte oporu

Pokud se pyšníte větším poprsím, s největší pravděpodobností znáte úskalí při hledání plavek a trable s výběrem správné velikosti. Velká prsa potřebují hlavně dostatečnou oporu. Proto se zaměřte na zvolení odpovídajícího střihu, který dokáže váhu rovnoměrně rozložit mezi hrudník a ramena. Sáhněte příště po plavkách s vyztuženou podprsenkou. Ať už vsadíte na plavky s potiskem nebo dáte přednost raději plavkám v klasické černé barvě, vaše prsa i záda vám poděkují.

Pro větší zadeček volte tmavší barvy

Patří mezi nevýraznější část vaší postavy zadeček? Pak je pro vás důležité dobře zvolit střih a barvu kalhotek. Vyvarujte se plavkám s titěrnou spodní částí a vsaďte na plavky s bokovými kalhotkami, plavky s nohavičkou nebo zkuste například koupací jednobarevné šortky. Partie, které byste ráda opticky zmenšila, oblékněte do tmavších tónů.

Zanechte nám komentář