logo
logo
Inspirace pro domácnost

Podzimní domov: útulný a hřejivý

Podzimní domov: útulný a hřejivý

Podzim je obdobím, které nám přináší nejen změnu počasí, ale také příležitost k obnově a úpravě našeho domova. S klesajícími teplotami se stává naléhavějším než kdy jindy vytvořit si doma pocit útulnosti a tepla. S našimi tipy docílíte pověstného tepla domova raz dva!

Přidání textilu

Textilie jsou klíčovým prvkem podzimní obnovy. Přidejte na pohovku nebo křesla teplé přehozy, které poskytnou nejen pohodlí, ale dodají místnosti i jemný nádech. Přikrývky a polštáře z hřejivých materiálů jsou skvělým způsobem, jak přinést do interiéru teplou atmosféru. Vašemu domovu přidají na útulnosti také zatemňovací závěsy na okna, které navíc chrání před chladem. Nezapomínejte ani na podlahu. Hitem jsou stále koberce ve tvaru zvířecí kůže nebo klasické obdélníkové koberce s dlouhým chlupem.

Oboustranný buklé pléd sherpa a fleece

Teplé barvy

Podzimní paleta barev je spojena s teplými tóny, jako jsou hnědá, oranžová, červená a zemitější odstíny. Můžete zvážit malování stěn v těchto barvách nebo přidat doplňky, jako jsou dekorační polštáře nebo ubrusy, které budou ladit s podzimním tématem. Barvy mají silný vliv na náladu a atmosféru v místnosti, takže volba teplých barev může vytvořit dojem tepla a pohody.

Čtvercový nebo obdélníkový polštářek z buklé sherpa

Podzimní ložnice

Vytvořit nový design ložnice není nic těžkého. Stačí vyměnit povlečení nebo přidat nový přehoz na postel a je to. Volte tmavé barvy ložního prádla nebo se zaměřte na hřejivé materiály jako např. flanel. A tady je malý tip pro Vás. Než se večer do ložnice dostanete, zahřejte se ve fleecovém plédu s kapucí nebo v heboučkém županu z mikrovlákna.

Povlečení Flore s potiskem květin

Podzimní obnova domova není jen o změně vzhledu, ale také o vytvoření prostředí, ve kterém se budete cítit pohodlně a chráněně před venkovními vlivy. S použitím hřejivých materiálů, teplých barev a útulných doplňků bude Váš domov moderní a přívětivý zároveň.

Krásný podzim Vám přeje
Vaše Jana

Zanechte nám komentář