logo
logo
Praktické tipy

Tipy, jak rozzářit jídelnu a obývací pokoj

Tipy, jak rozzářit jídelnu a obývací pokoj

Chybí vaší jídelně a obývacímu pokoji šťáva? Někdy se stačí zaměřit jen na pár detailů a váš domov se rázem promění ve stylové místo, které ohromí všechny vaše hosty. 

Barevná jídelna

Pokud už máte dost nevýrazných barev a zašedlých tónů, je vaše volba jasná: zakomponujte do interiéru vhodné barvy. Nemusí to být hned křiklavá žlutá nebo oranžová, i tmavě modrá je příjemnou změnou oproti klasické béžové nebo bílé. Jde to přitom snadno bez utrácení velkých částek. Pro viditelnou proměnu stačí vybrat nové potahy na židle, které můžete zvolit třeba v syté smaragdové barvě.

Zajímavou a trendy volbou je i potah s reliéfní strukturou v bordó barvě. Pro rodinu s dětmi se zase hodí veselejší barvy a vzory. Co takhle zkusit růžový podsedák s puntíky nebo kulatý sedák na židli v malinové nebo oranžové barvě?

Originální závěsy pro váš obývák

Koupili jste novou pohovku, na křeslo jste dali potah, ale pořád tomu něco chybí? Pak udělejte doma pořádný průvan a ozdobte okna. Záclony a závěsy v barevném provedení jsou moderní doplněk pro obývák i ložnici. Vyberte si některou z netradičních barev jako je třeba anýzová, terakota, slonová kost nebo černý rybíz. Až vám do oken budou v létě pražit sluneční paprsky, určitě oceníte zatemňovací závěsy, které můžete sladit s ostatními doplňky v místnosti. Jako z pohádky si budete připadat se záclonou zdobenou výšivkou.

Krása se skrývá v detailech, proto se zaměřte i na menší doplňky jako jsou třeba polštáře. Volit můžete barevné, výrazné barvy a potisky. Nebojte se ani kombinovat více barev najednou. Pokud si rádi sedáte na zem, pořiďte si měkkou podušku.

Zanechte nám komentář