logo
logo
Praktické tipy

Učíme se kombinovat pro větší velikosti: nebojte se barev ani vzorů

Učíme se kombinovat pro větší velikosti: nebojte se barev ani vzorů

Některé z vás si ještě možná vzpomenou, jak velkým problémem bylo v dřívějších dobách sehnat moderní a mladistvé oblečení ve větších velikostech. To nyní je nabídka široká – a to ve všech velikostech.

Pro ženy, kterým příroda nadělila pár kilogramů navíc, již dávno neplatí, že by měly nosit velké a neforemné horní díly, které jejich plnější tvary tzv. „schovají“. Naopak, současným trendem módy větších velikostí jsou modely, jež dají vyniknout ženským křivkám, které díky správnému oblečení mohou být krásné a přitažlivé.

Vytvořila jsem pro Vás několik pravidel, kterých by se plnoštíhlé ženy měly při oblékání držet.

Komfort za každou cenu

Kdo z nás se necítí skvěle v přírodních materiálech, které jsou prodyšné, dobře odvádějí vlhkost a lze v nich bez problémů strávit celý den? Plnoštíhlé ženy by na materiálech svých modelů neměly šetřit. Tato investice se vrátí nejen v celodenním příjemném pocitu ale i v perfektním vzhledu.

Promyšlené střihy

U modelů XXL je více než u jakýchkoli jiných modelů velmi důležitý střih. Různé zesílené ploché švy, rafinované záševky, asymetrické detaily a prodloužené délky mohou plnoštíhlou postavu opticky zeštíhlit. Zvolte například dlouhé vzdušné tuniky, které mají lehce vypasovaný střih, a mírně se rozvolní jen v oblasti bříška. Tyto modely i ve větších velikostech vytvoří krásnou ženskou siluetu.

Svoboda pohybu

Nepochybně mi dáte za pravdu, že vzdušnost a volnost je u oblečení na celodenní fungování velmi důležitá. Proto volte střihy, které Vás nikde netlačí a neškrtí a vždy si představte, že jste v daném modelu několik dlouhých hodin, musíte v něm sedět, aniž byste neustále cítila zařezávající se pas kalhot. Volte například spodní díly v pase do gumy a horní díly volnější, ale pozor – nikoli pytlovité!

Nebojte se barev

Již dávno neplatí, že pouze černá barva zeštíhluje. Vyzkoušejte hravé kombinace výrazných barev, které jsou v dané sezóně trendy. Dnes již také víme hodně o vzorech. Například drobnější vzory jsou ve větších velikostech vhodnější než velké a podobně. Skvělé jsou také nejnovější rafinované geometrické vzory, díky kterým jsou například modely uprostřed světlé a na okrajích tmavé, takže zde je opticky zeštíhlující efekt opravdu mimořádný!

Nezapomínejte na doplňky

Protože správné doplňky teprve Váš model dopln. Pokud máte rády jednobarevné modely, třeba i v černé barvě, rozsviťte je doplňky ve výrazných barvách třeba v oranžové, červené, růžové nebo svítivé zelené či modré.

Zanechte nám komentář