logo
logo
Módní trendy

Umíte nosit šátky?

Umíte nosit šátky?

Šátek je více než jen kus látky. Je to módní doplněk, který může dodat Vašemu outfitu osobitý šarm a styl. Nejčastěji nosíme šátky kolem krku, ale to není zdaleka jediná možnost. Pojďte se inspirovat a naučte se nosit šátky jako Francouzky. Ty totiž šátky milují.

Existují různé formáty šátků, čtvercové nebo obdélníkové, a mnoho způsobů, jak je můžete nosit a uvázat.

Šátek kolek krku

U čtvercových šátků využijte jejich pravidelný tvar, přeložte je do trojúhelníku a uvažte špičkou dopředu s uzlem nad nebo pod ní nebo jen volně přehozené. Obrázky v odkazech Vám napoví. Čtvercový šátek se také velice často váže na uzel kolem krku. Větší šátek můžete obtočit kolem krku vícekrát.

Šátek s potiskem květin 70 x 70 cm

U obdélníkových šátků využijte jejich délku a ležérně ho obtočte dvakrát kolem krku. Cípy nechte volně padat přes prsa nebo je uvažte do ležérního uzlu. Zajímavý uzel vytvoříte, když oba cípy zkřížíte a jedním obtočíte obě obrátky kolem krku. Z obrázku to pochopíte nejlépe. Obdélníkový šátek lze také uvázat jako kravatu.

Šátek s potiskem abstraktního vzoru
Šátek s potiskem kašmíru 160 x 70 cm

Šátek jako ozdoba do vlasů, jako pásek…

Šátek ve vlasech je velmi originální a dodá Vám jedinečný look. Krásně vypadá místo čelenky na ženách s hustou hřívou. Nebo použijte šátek místo gumičky na stažení vlasů. Pro tento hravý a svěží vzhled můžete použít čtvercový i obdélníkový šátek, stačí je vhodně složit. Nemáte po ruce pásek do Vašich oblíbených džín nebo hledáte neotřelý styl? Žádný problém, provlékněte očky šátek. Ideálně obdélníkový. Nejlépe bude vypadat se zavázáním na straně.

Šátek s potiskem květin 70 x 70 cm
Šátek s potiskem 198 x 38 cm

Nezáleží na tom, jestli zvolíte výrazný nebo decentní potisk šátku, jestli vsadíte na sladění s Vaším oblečením nebo naopak na kontrast, který upoutá. Šátek je všestranným doplňkem, který může zdůraznit Vaši osobnost a módní vkus. Experimentujte s různými způsoby jejich nošení a uvazování a staňte se módní ikonou. V naší nabídce jistě najdete šátky Vašeho ❤.

Vaše Jana

Zanechte nám komentář