logo
logo
Zajímavé informace

Víte, že láska (k práci) prochází žaludkem?

Víte, že láska (k práci) prochází žaludkem?

Říká se, že pokud neuspokojíme základní fyziologické potřeby, nemůžeme uspokojit ostatní potřeby. U jídla to platí dvojnásob, tedy alespoň u mě. Proč to zmiňuju? 

Nebudu mlžit a přiznám se bez obalu. Miluju dobré jídlo a s oblibou ho i vařím své rodině. Mám za to, že v jídle by mělo jít šizení stranou. Proto mě nic nedokáže naštvat víc, než když v restauraci dostanu oběd, jehož kvalita neodpovídá ceně. S manželem už máme vytipované podniky, ze kterých my i naše děti odcházíme pokaždé s plnými břichy a se spokojeným úsměvem na tváři. Jenže jak něčeho podobného docílit v práci?

Dětem už od první třídy pravidelně chystám velké svačiny, obědy pak mají přímo ve škole (a musím říct, že jsou velmi chutné). Pracovní obědy jsem dlouhou dobu řešila tím, že jsem je den předem sobě i manželovi připravovala do krabičky. Oba jsme sice měli možnost najíst se přímo v práci, ale ve většině případů se jednalo o nepříliš dobré polotovary, které měly do kvalitního jídla opravdu daleko. Můj muž si obědy z domova nosí bez výjimky, ale u mě v práci se občas našel den, kdy jsem si spolu s ostatními kolegy dala všemi tolik oblíbenou svíčkovou. Ta jediná byla v podání místní kantýny opravdu vynikající. Pak ale přišla změna…

Koncem loňského roku jsem se v práci dozvěděla, že naše firma začne provozovat svou vlastní jídelnu, ve které nejen, že se budou vařit obědy exkluzivní kvality, ale přibudou i snídaně. Netušila jsem, co od takového slibu můžu čekat. Teď už to vím. Stačí, když prozradím, že obědy do práce připravuji už jen manželovi? 🙂

Když jsem do naší firemní jídelny vyrazila poprvé, měla jsem trochu obavy, co mi přistane na talíři. Nakonec jsem ale byla příjemně překvapená a v podobném duchu se nesl každý další den. A když nám páni kuchaři začali vyvařovat i snídaně, byla jsem doslova v sedmém nebi! Velké porce, kvalitní suroviny, pastva pro oči… to je jídlo v podání naší kantýny. Není tak divu, že jsem se do práce začala každý den víc těšit 🙂 A nejen já.  I moji kolegové se po příchodu do práce ihned shánějí po snídani a už hodinu před obědem div netrpělivě nepřešlapují před dveřmi do jídelny.

A co jsme si s kolegy nejvíc oblíbili? Jsou to prostě a jednoduše už zmiňované snídaně. Největším hitem jsou v naší firmě obložené bagety, vajíčka a sladká jídla. Vše je čerstvé, krásně naservírované a občas při jídle máme pocit, že je vše vařené s opravdovou láskou. A víte co? My po takovém vydatném jídle milujeme svou práci zas o něco víc než předchozí den 🙂

Chcete se se mnou potkávat v naší nové kantýně a každý den ochutnávat kulinářské pochoutky? Pojďte k nám a staňte se mým novým kolegou a třeba i parťákem. Uvidíte, že Vám u nás nejen zachutná, ale že budete mít svou práci opravdu rádi.

Zanechte nám komentář