logo
logo
Módní trendy

Vrstvěte oblečení podle typu postavy

Vrstvěte oblečení podle typu postavy

Osvojte si principy vrstvení podle typu postavy a buďte v teple!

Hruška: zdůrazněte pas
Ženám se širší spodní částí postavy a úzkým pasem sluší projmutí na břiše. Při výběru podzimních a zimních outfitů můžou sáhnout po pulovrech se středovým zavazováním nebo zkrácených svetrech k sukni a kalhotám s vysokým pasem. Nejlepší střih je áčkový – vypasovaný v horní části a postupně se rozšiřující.

Jablko: směřujte pozornost na nohy
Postava typu jablko má typicky štíhlé nohy, objemnější hrudník a problematičtější oblast břicha. Proto by se měla vyhnout přílišnému vrstvení u ramen a dekoltu a naopak přivést pozornost k nohám. Dobře funguje jednoduchá splývavá tunika nebo rovný, delší svetr. K nim stačí obléct efektní punčochy nebo legíny a je hotovo.

Přesýpací hodiny: vyhněte se plandavému oblečení
Souměrné postavě přesýpacích hodin s výraznými rameny, boky a úzkým pasem sedne téměř cokoli. Pozor jen na pytlovité oblečení, které ženské křivky zbytečně schová a opticky přidá kila navíc. Je lepší vsadit na obtažené úpletové šaty, vypasovaná saka, roláky a rovné kalhoty nebo sukně.

Obdélník: vytvořte iluzi pasu
Ženy s obdélníkovým trupem nejčastěji řeší tzv. „neexistující pas“. Vyhnout by se proto měly vrstvení, řasení a rozšiřování v oblasti břicha. V tomto místě naopak vsaďte na přepásání páskem nebo rozdělující střih šatů, tunik a svetrů. Správnou volbou jsou také véčkové výstřihy a kalhoty a sukně definující útlé boky.

Zanechte nám komentář