logo
logo
Praktické tipy

Vyberte si bundu nebo kabát podle typu postavy

Vyberte si bundu nebo kabát podle typu postavy

Buďte na podzim a zimu šik s tou správnou bundou nebo kabátem. Podpořte své křivky a vyberte si kousek, který nejlépe sedne vaší postavě. Tady jsou naše tipy:

Přesýpací hodiny a kabáty s výrazným pasem
Postavě typu přesýpací hodiny sluší nepřeberné množství modelů. Aby byla zachovaná souměrná silueta, vyhledávejte kabáty áčkového střihu, ideálně ty s páskem. Zkuste třeba tvídový dvoubarevný kabát na zip s projmutím v pase.

Postava typu jablko a rovné střihy
Jste-li ženou s plnějším dekoltem a výraznou horní částí těla, vsaďte na rovné elegantní střihy. Slušet vám bude například dlouhá prošívaná bunda. Dobrou službu udělá výstřih do V, který hrudník opticky zúží.

Postava typu hruška a delší kabáty
Vyzdvihněte své tvary a upozorněte na útlý pas a vrchní polovinu trupu. Perfektní volbou je hřejivý kabát s patchwork efektem. Áčkový střih s délkou po kolena zalichotí silnější spodní části a stojáček u krku rozšíří oblast ramen.

Obdélníková postava a bundy s aplikacemi
Dodejte své postavě křivky pufovanou bundou do půli stehen. Máte výhodu, vaší postavě jako jedné z mála sluší lesklé materiály, kapsy a jakékoli vzory. Trefou do černého bude dlouhá lesklá bunda s prošitím.

Postava typu obrácený trojúhelník a rozšiřující se střihy
Sáhněte po delších bundách a kabátech, které se od pasu dolů mírně rozšiřují. Dlouhá prošívaná bunda s páskem vyváží poměr mezi širšími rameny a užšími boky a postava tak získá dokonalou linii.

Zanechte nám komentář