logo
logo
Inspirace pro domácnost

Zachumlejte se a nedejte zimě šanci!

Zachumlejte se a nedejte zimě šanci!

Není nic příjemnějšího, než když se z tepla svého domova spokojeně díváte ven z okna, kde řádí zima a mráz. Víte, jak si můžete tohle lenošení ještě víc zpříjemnit? Pojďme to společně zjistit. 

Ráno se Vám nechce vstávat z vyhřáté postele a jít ven do té zimy, cestou z práce se zase těšíte domů do tepla a po příchodu se ne a ne zahřát… Tímhle si už určitě prošel každý. Naštěstí stačí pár maličkostí a vyčarujete si takové domácí prostředí, ve kterém Vám nebude chladno ani omylem.

Ráno dělá den

Nezapomínejte, že podle toho, jak se vyspíte, se bude odvíjet celý Váš následující den. Proto věnujte pozornost lůžkovinám.

Často mě trápí pocit chladu, proto jsem dlouhou dobu hledala pomocníky, kteří by mi pomohli se zahřát. A tak jsem jednou narazila na vyhřívanou podložku na matraci. Navolit si u ní můžete různé stupně tepla a nahřát si peřiny ještě předtím, než do nich ulehnete. Velmi oblíbené je u nás v rodině také vlněné prostěradlo, které parádně udrží teplo, ale zároveň je prodyšné. Doporučuji ho zkombinovat s kvalitním bavlněným povlečením v zimním motivu.

Také patříte mezi ty, kteří si po obědě rádi dají šlofíka? Nerozestýlejte postel a místo toho se přikryjte hřejivou dekou s omakem kožešiny. Spát se Vám pod ní bude jedna radost 🙂

Tip navíc: Chcete už mít v posteli teplo, až půjdete na kutě? Není nic jednoduššího než schovat pod peřinu ohřívací lahev, která se o vše postará.

Lenošte v teple

Co jiného v zimě dělat než se zachumlat do měkkého plédu a vychutnat si v teple šálek svého oblíbeného čaje? Může to ale být ještě lepší.

Abyste se při nicnedělání cítily ještě lépe, nezapomeňte se převléknout do pohodlného oblečení. Já jsem si oblíbila volné tepláky a příjemnou plyšovou mikinu, která mě pokaždé spolehlivě zahřeje. A když to někdy trvá trochu déle, dám si pod záda ohřívací polštářek. Nahřejete ho jednoduše – vložíte ho na pár minut do mikrovlnné trouby. Právě proto jsem si ho tolik oblíbila, protože je připravený k použití téměř ihned 🙂

Tip navíc: V zimě není příliš příjemné, když si podložíte hlavu polštářem, jehož materiál chladí. Pro tohle období se spíš hodí povlaky ze semiše. Vyzkoušejte je a uvidíte, že pro Vás budou jako pohlazení po tváři.

Máte své vlastní osvědčené tipy, jak si zimní čas zpříjemnit? Sem s nimi! Podělte se se mnou o ně na našem Facebooku.

Zanechte nám komentář