logo
logo
Zajímavé informace

Ze zákulisí Blancheporte: Jaká byla módní přehlídka nové kolekce?

Ze zákulisí Blancheporte: Jaká byla módní přehlídka nové kolekce?

Blancheporte je francouzská značková móda. Jistě tak pro Vás není žádným překvapením, že náš e-shop je pomyslnou „sestřičkou“ francouzského internetového obchodu blancheporte.fr. A proč to zmiňuju?

Z e-mailů, které Vám posílám (ještě si nepíšeme? Tak mi tady nechte svou adresu a já se Vám co nejdřív ozvu 😊) už určitě víte, že mojí náplní práce v Blancheporte je příprava nových kolekcí, propagace značky a produktů a vůbec všechno, co i vzdáleně zavání marketingem. A protože plánování nových kolekcí není jen na mně, ale především na tom, co se chystá ve francouzské pobočce, jsem v kontaktu s kolegyní Deborah, která ve Francii pracuje na stejné pozici jako já v Čechách.

Od své francouzské kolegyně jsem před několika týdny dostala pozvánku na módní přehlídku kolekce Jaro-Léto 2018! Nikdy dřív se mi nepoštěstilo odjet na služební cestu přímo do srdce značky Blancheporte, do francouzského města Tourcoing. Proto jsem pozvánku s nadšením přijala a nemohla jsem se dočkat, až konečně nastane den, kdy nasednu na letadlo. Ve městě jsem měla zůstat dva dny, takže jsem měla kromě přehlídky naplánovaných ještě pár dalších aktivit.

Přišel den D a než jsem se nadála, stála jsem před hlavním sídlem Blancheporte. V hale mě hned přivítala Deborah a na zbytek dne se mě ujala. Protože byla přehlídka plánovaná až na odpoledne, stihly jsme zatím společně probrat pár pracovních věcí, zajít na společný oběd a projít všechna oddělení v budově – to abych věděla, jak to tam vlastně chodí 😊

Samotné módní přehlídky se účastnilo nejen vedení společnosti a její zaměstnanci, ale i významní partneři, kteří s Blancheporte spolupracují. Diváků bylo víc, než jsem čekala a mile mě to překvapilo. Když modelky a modelové konečně začali předvádět kousky na nadcházející sezónu, se zatajeným dechem jsem je sledovala a nestačila jsem se divit – všechno oblečení totiž vypadá ve skutečnosti ještě lépe než na obrázcích v e-shopu! Modelky navíc působily velmi příjemným a přirozeným dojmem, zkrátka jako normální ženy. Modelové byli usměvaví a atraktivní 😊 Až později jsem se od Deborah dozvěděla, že se o modelky opravdu nejednalo. Novou kolekci na sobě předváděli přímo zaměstnanci Blancheporte.

A jaké trendy jsem z přehlídky „vykoukala“? Jsou to především rozevláté volné a lehké střihy, propracované detaily, rafinované kousky, které zdůrazní Vaše přednosti a šikovně schovají nedokonalosti. Z barev pak nadcházející sezóně jasně vévodí bílá, modrá, červená a pastelové odstíny. O hitech nové kolekce si ale můžete udělat obrázek přímo Vy – mrkněte se na záznam z přehlídky.

Druhý den svého pobytu v Tourcoing jsem si stihla projít město, navštívit místní dominantu – Église Saint Christophe (kostel svatého Kryštofa) a ochutnat francouzské delikatesy. Pochutnala jsem si hlavně na cuisses de grenouilles (žabí stehýnka) a na crêpes (mé oblíbené palačinky). A protože jsem typická žena, nezapomněla jsem obejít ani pár obchodů s oblečením 😊 Pak už nastal čas nastoupit na palubu letadla a vrátit se zpátky k nám, do českého Blancheporte. Deborah jsem za pozvání velmi vděčná a jsme domluvené, že příště přiletí zase ona k nám.

Navštívili jste někdy Francii? Pokud ano, jaké město? A co jste si ve Francii nejvíc oblíbili? Na Vaše postřehy se budu těšit na našem Facebooku.

Zanechte nám komentář