logo
logo
Módní trendy Praktické tipy

Hurá, jedeme na dovolenou. Ale co si zabalit s sebou?  

Hurá, jedeme na dovolenou. Ale co si zabalit s sebou?  

Celý rok se těšíme na naši zaslouženou dovolenou, ale když přijde na řadu balení, může to být velmi stresující. Jaké oblečení si zabalit, abychom měli všechno potřebné a netáhli přitom obrovský kufr? Tady je pár tipů, jak vše rychle zvládnout a užít si každý okamžik dovolené naplno.

  • Předem si naplánujte, jaké aktivity budete dělat

Dnes už není problém zjistit si na internetu dostatek informací o místu, kam se chystáte. Je tam bohatá nabídka sportovišť nebo hora, ze které je překrásný výhled? Zvažte všechny možnosti a podle toho si přibalte třeba funkční tílko nebo pevné sportovní boty.

  • Vybere oblečení i obuv, které lze snadno navzájem kombinovat

Cílem je, abyste měli co největší rozmanitost outfitů. Zvolte například jednoduchá trička nebo tílka, která se dají nosit s různými spodními díly, jako jsou džíny, šortky nebo sukně. Zvolte také několik lehkých svrchních vrstev (košile, šaty), které můžete použít přes tričko nebo plavky. Kombinovatelné kousky vám umožní vytvořit různé stylizace bez nutnosti přibalování velkého množství oblečení. Co se týče obuvi, základem je pohodlí a univerzální barvy.

  • Přihlédněte k vhodným materiálům oblečení

Zaměřte se na nemačkavé materiály, které vám ušetří čas i starosti s žehlením. Ideální je bavlněná gázovina, viskóza nebo bavlna s elastanem. Samotný len je sice mačkavý, o to více se ale hodí do horka díky své schopnosti chladit. Skvělé vlastnosti má naše oblečení ze směsi bavlny a lnu. Využívá předností obou materiálů.

Co ještě nesmíte zapomenout? Na letní dovolenou si vezměte alespoň dvoje plavky. Když se vypravíte na pláž nebo k bazénu, budete mít vždy suchý model k dispozici. A kvalitní sluneční brýle a opalovací krém s vysokým faktorem jsou dnes už samozřejmostí.

Máte nějakou vychytávku, kterou si berete na letní dovolenou? Podělte se o ni s námi k komentářích😀.

Zanechte nám komentář