logo
logo
Inspirace pro domácnost

Jak na útulnou ložnici?

Jak na útulnou ložnici?

Když se nevyspíte dobře, stojí celý den za starou bačkoru. Proto je důležité zařídit si ložnici tak, abyste se v ní cítili pohodlně.

Jak si usteleš, tak si lehneš

Na posteli se rozhodně nevyplatí šetřit, investujete totiž do svého zdraví. Až objevíte tu pravou postel, zaměřte se na její správné umístění. Pokud neusnete bez pohodlného polštáře pod hlavou, vsaďte na polštář s tvarovou pamětí, který zaručí kvalitní spánek. Dobře spát se vám bude i s polštářem a válečkem s výplní z kachního peří.

Volte neutrální a světlé barvy

Při zařizování ložnice vynechte syté, jasné barvy jako je červená nebo oranžová. Do ložnice se nejlépe hodí bílá, případně šedá, modrá nebo zelená barva, které působí uklidňujícím dojmem. Tyto barevné tóny hezky ladí s dřevěným nábytkem. Pořiďte si na postel přehoz ve starorůžové barvě, peřiny povlečte modrým povlečením z bavlny a nezapomeňte na povlak na polštář ve světlém tónu.

Vyberte ty správné doplňky

Útulný vzhled a příjemnou atmosféru pro odpočinek vykouzlíte pomocí doplňků. Určitě si zamilujete koberec s dlouhým vlasem, který při chůzi působí, jako byste se procházeli po mechu. Stylovým a zároveň praktickým doplňkem jsou pak záclony a závěsy v různých barvách. Pokud chcete ložnici něčím ozvláštnit, zavěste na okna nitkový závěs nebo třeba záclonu s efektem lnu.

Zanechte nám komentář