logo
logo
Módní trendy

Módní experti se shodují: 4 nutnosti, které Vás v zimě zachrání

Módní experti se shodují: 4 nutnosti, které Vás v zimě zachrání

Venku v posledních dnech přituhlo, a tak je nejvyšší čas posvítit si na to, bez čeho se v zimě neobejdete. Pro rady jsem šla přímo za svými francouzskými kolegy, kteří jsou experty v módní branži. A co jsem se dozvěděla?  

 

Stylová a funkční… vážně?

Světe, div se, jde to dohromady 🙂 A o čem je vlastně řeč? Mám na mysli zimní bundu. Dlouhá léta tenhle kousek plnil spíš funkci praktickou. V posledních letech ale ženy v obchodech čím dál častěji sahají po bundách a kabátech ve střizích, které udávají aktuální módní trendy. Takové ale často nezahřejí tak, jak by měly.

Jakmile teploty klesnou k nule, je opravdu důležité nosit takové svršky, které udrží Vaše tělesné teplo. Proto věnujte výběru tohoto kousku oblečení velkou pozornost. Ideální zimní bunda by měla být opatřená hřejivou podšívkou s výplní a měla by mít zip krytý lemem s patentkami. Kapuce také nesmí chybět. V mrazu ji jistě oceníte.

Tip navíc: Nezapomeňte si pohlídat, aby Vaše bunda měla dostatečně dlouhé rukávy. Těmi krátkými Vám zima snadno zaleze pod kůži. Vím, o čem mluvím 🙂

 

 

Sněhule jsou tabu

Dávno už jsou pryč ty časy, kdy ženy i muži všech věkových kategorií vyráželi do zasněžených ulic v kombinézách a sněhulích. Teď už je naštěstí k dostání mnohem vkusnější zimní oblečení.  Týká se to i obuvi. Co si budeme povídat, sněhule jsou sice úžasně pohodlné, ale hodí se opravdu jen na hory.

V posledních letech se těší čím dál větší oblibě „farmářky“. Nosí je všichni od podzimu až do jara. A já se jim vůbec nedivím. Nejen, že je to úžasně pevná obuv, ale navíc je vyrobená z kvalitního materiálu, který chrání Vaše nohy před chladem. Parádní protiskluzová podrážka je už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Tip navíc: Na zimu jsou ideální boty s podšívkou z nepravé kožešiny. Nohy v nich budete mít jako v peřince.

 

 

Svetr, jak ho (možná) neznáte

Tenhle kousek je jasná věc a ve svém šatníku má alespoň jeden snad každý. Víte ale, že není svetr jako svetr? Tenké svetříky z lehkého úpletu si schovejte na teplejší dny, pokud nechcete celou sezónu mrznout. Jsou sice krásné, ale vhodné spíš na jaro a léto.

Pulovr
Chladné dny? Tento dámský pulovr s kulatým výstřihem Vás zahřeje! Módní žakárový vzor. Dlouhé rukávy a spodní lem zakončené pružným patentem. Trik našich módních odborníků: perte naruby - program vlna.

Pokud sháníte opravdu hřejivý model, ve kterém Vám nebude zima ve chvílích, kdy teplota klesne pod bod mrazu, zaměřte se při jeho výběru na materiál, ze kterého je vyrobený. Syntetika totiž nedokáže takové zázraky jako svetr z pravé „ovčiny“. Právě vlna se postará o to, že se k Vám zima jen tak nedostane.

Tip navíc: Chcete zachovat vlastnosti ovčí vlny co nejdéle? Perte svůj svetr naruby a na program „vlna“.

 

 

Čím výš, tím líp

 

Řeč není o vysokohorském výšlapu, ale o kalhotách. Sama si moc dobře pamatuji na doby, kdy byly v kurzu bokovky a trend byl naopak – čím níž byly posazené, tím víc IN ženy byly. Naštěstí tohle pravidlo upadlo v zapomnění a něžné pohlaví se vrací k léty osvědčené klasice, která nedovolí, aby Vaše ledviny trpěly.

Kalhoty s vyšším pasem jsou navzdory názorům náctiletých puberťaček velmi slušivé, a především praktické. Netáhne Vám v nich totiž na záda 🙂 To, že rafinovaně zamaskují případné větší bříško a že jsou pohodlné, jsou příjemné bonusy navíc. Trička můžete nosit buď přes kalhoty, nebo zastrčená do nich.  Obě varianty vypadají moc pěkně.

Tip navíc: Trápí Vás kilogramy navíc? Symetrickou postavu vykouzlíte díky kalhotám rovného střihu.

 

 

Máte tyto nutnosti ve skříni? Pokud ano, jak se Vám osvědčily? Podělte se se mnou o svůj názor na našem Facebooku.

 

 

Zanechte nám komentář