logo
logo
Módní trendy

Nejsou šlupky jako šlupky. Tyhle frčí letos!

Nejsou šlupky jako šlupky. Tyhle frčí letos!

Dost už bylo těch starých sešlapaných škrpálů, které několik let neúnavně sušíte v botníku a nechcete se jich vzdát. Je nejvyšší čas se jich nelítostně zbavit a místo nich si pořídit nové boty. A co rovnou takové, kterým letos trendy daly zelenou? V těchto rozhodně vedle nešlápnete!

 
 

Na vycházku i na parádu

Snad nejoblíbenějším kouskem obuvi jsou bezesporu tenisky. Co si budeme povídat – jsou pohodlné, univerzální a nikdy nezklamou. I já sama je ráda nosím. Co je ale faux pas, jsou „sešmajdané“ kecky, které už leccos zažily. A že určitě každý z nás takové doma má J Dejte jim sbohem a zavřete za nimi víko popelnice, je nejvyšší čas na nový pár bot!

Módní návrháři mají jasno – letos je IN především originalita a neotřelé materiály. A to platí i o teniskách. Proto vsaďte třeba na třpytivé kousky, ve kterých můžete vyrazit do města i na procházku. Na přehlídkových molech jsou tento rok k vidění také tenisky na vysokých podrážkách se zajímavými vzory, flitry nebo dokonce korálky. Velmi oblíbené jsou také elegantní verze kecek. A jak vypadají? No, stále jako tenisky, jen jsou střízlivější a jednodušší. Co říkáte například na tyto?


V posledních letech se v obchodech objevuje také jeden druh obuvi, který je ve své podstatě kombinací balerín a tenisek – espadrilky. Velmi často je potkáme na nohách turistů i místních v mořských letoviscích, ale čím dál častěji je můžeme vidět i v ulicích českých měst. Zkuste je také, až se víc oteplí J Tento rok trendům kralují především ty ozdobné s různými aplikacemi. Já je nosím obvykle ke kraťasům, ale ani kombinace se šaty není vůbec špatná. Jen je třeba věnovat pozornost vhodné kombinaci barev a vzorů.

 
 

Každá slavnostní událost si žádá…

…lodičky! A nejen slavnostní událost. Příležitostí, kde můžete své oblíbené „jehly“ vyvenčit, je mnohem víc. Ale pokud lodičkám příliš neholdujete jako já, protože vás z nich bolí nohy, nevěste hlavu. Čím menší podpatek vyberete, tím pohodlněji se na takových botách budete cítit. Už dávno neplatí, že nohy jsou sexy výhradně jen na minimálně deseti centimetrových „šteklích“.

Teď na jaře jsou velkým trendem lodičky s otevřenou patou. Vypadají velmi elegantně a žensky a každý, ať už formální či neformální, outfit krásně ozvláštní a dodají mu na neotřelosti. A co víc, právě díky otevřené patě jsou úžasně pohodlné. Pokud se ale po předchozích zkušenostech s podpatky nechcete pouštět do dalších experimentů, sáhněte raději po balerínách. Ty jsou nadčasové a dokážou lodičky plně nahradit. A pokud přece jen chcete zkusit nějaký kompromis, obujte balerínky na nízkém klínovém podpatku.

 
 

Do tepla jako dělané

Řeč je o sandálech. Zatím na ně ještě není ten pravý čas, ale co nevidět to přijde. Buďte na první horké dny jaksepatří připravená 🙂

Outdoorovým sandálům už dávno odzvonilo, takže pokud se nechystáte zdolávat náročný terén, pořiďte si raději nějaký elegantnější pár obuvi, která bude ladit k vašim outfitům. Stejně jako u lodiček a balerín, i v tomto případě platí, že malý podpatek je letos v kurzu. Naštěstí ale módní návrháři vědí, že to s nimi není tak jednoduché, a proto se do popředí dostávají především široké podpatky, které jsou pro nohu daleko příjemnější, a my se díky nim cítíme stabilněji. Boty na klínku už se nějaký ten rok nosí a letos tomu nebude jinak. A i ten je pro nás, stejně jako široké podpatky, mnohem stabilnější. Pokud tedy v obchodě uvidíte pěkné sandálky na klínu, směle do nich! 🙂

Máte-li ráda trochu extravagance, klidně obujte i takové, které jsou na první pohled nevšední. Já si letos pořídila tyto, protože se mi na nich ohromně líbí korálková aplikace. A na noze navíc vypadají zkrátka úžasně.

 
 

Jaké boty nosíte nejraději a s čím je obvykle kombinujete? A který typ obuvi naopak ve svém botníku nesnesete? Dejte mi vědět do komentářů.

Zanechte nám komentář