logo
logo
Zajímavé informace

Severine Monsonégo o kolekci Oelwein: “Největší radost mám, když se mi podaří skrze svou grafiku a barvy u ostatních vyvolat úsměv a pozitivní emoci”

Severine Monsonégo o kolekci Oelwein: “Největší radost mám, když se mi podaří skrze svou grafiku a barvy u ostatních vyvolat úsměv a pozitivní emoci”

Během příprav nové sezóny Jaro/Léto 2020 nám bylo velkým potěšením spolupracovat se Séverine Monsonégo, talentovanou návrhářkou a autorkou značky Oelwein. Naše přání? Vytvořit barevnou, jiskrnou a moderní kolekci, která bude odrazem našich dvou světů. Seznamte se se Séverine a značkou Oelwein…

 

Kdo se ukrývá za Oelwein ?

Jmenuji se Séverine a jsem Pařížanka žijící ve Švédsku. Ve svém profesním životě se dnes věnuji především ilustrování. Po absolvování oboru Dekorativní umění jsem nejprve pracovala jako umělecká ředitelka v agentuře, poté u Sonii Rykiel. Po několika letech jsem se rozhodla osamostatnit, pracovat na volné noze a získat tak vytouženou svobodu a nezávislost.

 
 
 

Můžeš nám povyprávět o tvé značce?

Značka Oelwein vznikla v roce 2013, kdy jsem začala vyrábět předměty každodenní potřeby a dekorace. Doma jsem měla malou dílnu pro sítotisk, jednalo se o naprostý začátek mého „kreativního podnikání“. Největší radost mám, když se mi podaří skrze svou grafiku a barvy u ostatních vyvolat úsměv, pozitivní emoci. Hraji si a experimentuji. Ráda také spolupracuji s ostatními značkami na vytváření různých kolekcí, jako např. na této ve spolupráci s Blancheporte!

 
 
 

Jak vznikl název “Oelwein” ?

Je to rodné jméno mé babičky z maminčiny strany. Tento projekt mi je blízký, a tak jsem cítila potřebu ukotvit ho ve své minulosti, dát mu kořeny. Postupně se stal mým pseudonymem, což mi umožnilo udržet hranici mezi mým profesním a soukromým životem.

 
 
 

Jak jsi reagovala na náš návrh spolupráce?

Nejprve jsem byla překvapená a především velmi zvědavá. Okamžitě se mi zalíbilo vaše nadšení. To mě přesvědčilo, abych se s vámi potkala. Poznala jsem tak skvělý tým, nadšený, veselý, dokonale zapadající do mého světa. Vytvořili jsme kolekci, která zahrnuje konfekci pro ženy, muže i bytový textil.
Bylo fascinující setkat s lidmi z různých oddělení: stylingu, marketingu, komunikace… všichni dohromady jsme dokázali uskutečnit tento projekt. To vše plynule a velmi rychle!

 
 
 

Jaká byla tvá cesta, tvůj tvůrčí proces?

Tým Blancheporte mi dal velkou svobodu. Kvůli této spolupráci jsem začala se psaním. Chtěla jsem kolekci, která vypráví o kouzlu společně stráveného rána, šílené lásce, životě. To mě přivedlo k motivům pomerančů, třešní, dovolené a barev! Na slunci vybledlá korálová, vitamínová oranžová, něžně růžová, červená, která posílí, klasická námořnická modrá nebo dokonce šedý melír na mikině… A vizuálně jsem tyto myšlenky rozvinula, nejprve v náčrtech, které jsem poté vylepšila, aby se mohly proměnit v potisky.

 
 
 

Jak jsi prožívala etapu očekávání před odhalením této okouzlující kolekce?

Byla jsem velmi nedočkavá! Společně jsme se ale všichni shodli, že vzniklo přesně to, co jsme si společně představovali: díky setkání Blancheporte s mým světem vznikla veselá a barevná kolekce.

 
 


Zanechte nám komentář