logo
logo
Módní trendy

Slušiví parťáci pro vaše křivky: tuniky a halenky

Slušiví parťáci pro vaše křivky: tuniky a halenky

Snad nejoblíbenějším svrškem je už dlouhá léta bezesporu tričko. Daleko větší službu vám ale prokážou dva jiné kousky. Přivítejte do svého šatníku halenky a tuniky!

   

Prý je nepsaným pravidlem, že halenky a tuniky jsou záležitostí slavnostnějších a formálních událostí. To už ale dávno není pravda. Tyhle krásky na sebe s klidným srdcem můžete hodit i v případě, že se chystáte třeba jen na nákup. A protože jsou tyto kousky tak trochu mou srdeční záležitostí a nosím je opravdu často, ze zkušenosti už vím, které vám budou nejvíc slušet, a ukážu vám je. Jdeme na to? 🙂

   

Kombinace s legínami

Víte, s legínami je to všeobecně takové ošemetné, pokud vám není 18 a nemáte postavičku jako z přehlídkových mol. Jsou sice úžasně pohodlné a mnohdy dokážou leccos šikovně zakrýt. Když ale nevíte jak je nosit, často také odhalí to, co rozhodně ukazovat nechcete. A právě proto je ideální vzít si k nim halenku či tuniku, a to z jednoho prostého důvodu – tyto kousky jsou natolik rafinované, že schovají před světem nedostatky. Stačí jen dodržet pár pravidel.

Halenky by měly být delší, sahat by měly minimálně pod zadek. Druhou výhodou, obzvlášť pokud vás trápí větší břicho, je volný střih. A třetí vychytávkou je výrazný potisk, který odvede pozornost od širších stehen.

 

Tip navíc: Máte-li úzký pas, nebojte se ho ukázat! V takovém případě sáhněte po vzdušné halence s překřížením či páskem. Taková Vám vykouzlí dokonalou ženskou siluetu, po jaké se každý s úžasem ohlédne.

   

Kombinace se sukní

Často se v rámci svojí práce setkávám s ženami, které jsou vyloženě šatové typy a rády by nosily také sukně, ale jaksi nevědí, jak je vlastně oblékat. A přitom je to tak jednoduché! Předně je důležité si uvědomit, že období bokových džínových sukýnek a triček s výstřihem už je dávno za námi. Teď se nosí sukně do pasu a halenky.

Na ulicích se nejčastěji setkáte s jednoduchou a elegantní kombinací sukně a jednobarevného halenkového topu, klidně ale můžete sáhnout i po odvážnějším kousku. Zásadní je, aby se vám po obléknutí sukně halenka nad pasem nehrnula. Budí to pak „pytlovitý“dojem a zbytečně to přidává kila. To ale neznamená, že je třeba vybírat jedině kousky na tělo. Malé nakasání je naprosto v pořádku. Pokud ráda zkoušíte něco nového, nebojte se obléknout k sukni i výraznější halenku. Co třeba proužkovanou s odhalenými rameny? Ač se to nezdá, tato kombinace vypadá nádherně.

 

Tip navíc: Velkým hitem posledních let jsou halenky v sexy prádlovém střihu. Chystáte-li se například na romantickou schůzku ve dvou, je tento kousek tím pravým!

   

Kombinace s kalhotami nebo šortkami

Všeobecně platí, že kalhoty jsou pro většinu z nás synonymem pro klasické modré džíny a pohled do mého šatníku by vás v tom jedině utvrdil. Pokud to máte stejně jako já, pak vám musí být jasné, že vybírání vhodné halenky ke kalhotám nebo kraťasům (což je vlastně stejný případ) má svá specifika.  

Halenky by v tomto případě měly celý outfit rozzářit a ozvláštnit, jsou vlastně takovou pomyslnou třešničkou na dortu, která váš model dotáhne k naprosté dokonalosti. A proto se při výběru toho pravého k džínům zaměřte hlavně na kousky s výraznými vzory a střihy. Zázraky také dokáže kombinace různých materiálů – vyzkoušejte například polyester a krajku. K džínům vypadají zkrátka božsky!

 

Tip navíc: Na křiklavé vzory se příliš necítíte? Vsaďte na veselé barvy! Třeba zářivě červená halenka dokáže opravdové divy.

   

Jaké halenky rády nosíte vy a v jaké kombinaci? A které outfity naopak nejsou vůbec nic pro vás? Dejte mi vědět do komentářů.

Zanechte nám komentář